Världen suger

 
Marknadsekonomin är enda alternativet, eller det bästa alternativet. Marknaden ska regleras ytterst lite. Vad innebär det?
 
Vinstintresset styr. Hur förklaras annars skövling av regnskog, skog och urfiskning av haven? Hur förklaras utrotandet av hundratals, tusentals arter? Hur förklaras människors sjuka arbetsvillkor, som kan vara extremt hälsoskadligt och leda till döden i många fall? Hur förklaras barnarbete? Hur förklaras trafficking, hur förklaras en droghandel som dödar människor? Hur förklaras krig om olja? Man kan fortsätta i oändlighet med alla världens orättvisor.

Hur kan man påstå att alla människor är lika mycket värda, samtidigt som man stöder detta system? Är det inte hyckleri? Som jag ser det är man för en marknad och ett system som går ut på att somliga måste lida för att andra ska kunna leva i överflöd. 
 
Eller är man så uppgiven att man tror att inget annat är möjligt? Att de orättvisor som finns nu måste finnas. Att resurser måste vara såpass ojämnt fördelade att större delen av världen lever i svält, sjukdom, misär. 
 
Är man så naiv att man tror att det är upp till var människa att skapa sin egen framtid?
 

RSS 2.0